Plenerowe warsztaty piwne „Pod Przełęczą”

16 maja 2015 roku miłośnicy swojskiego jedzenia i domowego piwa po raz kolejny spotkali się w agroturystyce „Pod Przełęczą” w Rzeczce by wspólnie uwarzyć polskiego Pilsa pod roboczą nazwą: „Bosa Sowa”.

Spotkanie miało na celu propagować ideę tradycyjnego domowego warzenia piwa i biesiad na wolnym powietrzu.

Oprócz tradycyjnej wymiany doświadczeń i przepisów piwowarskich chętnie częstowano wszystkich uczestników spotkania piwami w różnych stylach, tym razem piwowarzy przywieźli również domowe pieczywo i inne rarytasy z własnej spiżarni.

Amatorzy uroku naszych gór udali się w niedzielę na Wielką Sowę, a jeden śmiałek dokonał tego wyczynu boso!

Wszystkich zainteresowanych warzeniem zapraszamy na kolejne spotkanie 3 października 2015 roku do agroturystyki „Pod Przełęczą” w Rzeczce.

Tekst i foto.; Pod Przełęczą

DSC_9155 DSC_9166 DSC_9174 DSC_9187 DSC_9188 DSC_9196 DSC_9200 DSC_9201 DSC_9204 DSC_9207 DSC_9209 DSC_9214 DSC_9216 DSC_9222 DSC_9223 DSC_9228 DSC_9235 DSC_9236